Hirtshals Inner Wheel Klub

Opdateret: 20.11.2019  
Skip Navigation Links
 

Næste Møde

Kære Inner Wheel piger

I inviteres hermed til julemøde på Nordsøen i et lokale, hvor der er pyntet hyggeligt op

Tirsdag d. 10.december kl 18.00 2019

Vi spiser, synger, holder møde og hygger os

Vi får julemad, kaffe, småkager og sødt
Vi spiller Pakkespil – medbring en pakke til ca. 50-75 kroner

Pris: 230,00 (excl. drikkevarer) – købes og afregnes, som vi plejer

Betaling: meget gerne kontant – ellers mobile pay

Afbud som sædvanligt på hjemmesiden

Mvh festudvalget Birgit, Anette, Jette, Hanna


 


Kommende møde

Tirsdag d.14. januar 2020 Nordsøen kl 18.30

Brilleprojekt Afrika”

Inner Wheels fødselsdag og donation


Andre meddelelser
Her finder du program for 2019-20
Her finder du program for 2018-19
Her finder du tidligere programmer

Bestyrelsen: D.8 januar 2020 hos Birgit J

Fiskekogebog oktober 2017. se opskrifterne her.
Velbekomme!

Møder i litteraturklubberne
:
Ny klub: 03.12.19 kl 18.30 hos HanneS
Gammel klub: ?


Arkiv
Se, hvad der gemmer sig i arkivet.
Fotos fra Meet the Danes in Hirtshals d. 3. maj 2015
Et fint arrangement. Stor ros til klubbens 'madhold'!

Vedtægter
Vedtægter og Håndbog findes på www.innerwheel.dk.  (lukkede del)
Læs retningslinjer for Hirtshals IW her. Her finder du, hvad der alene gælder for vores klub.
Bilag 1 : klubbens huskeliste
Bilag 2: dagsorden til generalforsamling

ISO


FISKEOPSKRIFTER 
10. oktober 2017                                                                                                   
tilberedt sammen med kok Ole Kjærsgaard , Nordsøen
Motto: Man kan lave, hvad man vil, men FISK skal der til!
 
 Vi lavede fiskeretter til 25 personer. Til retterne fik vi dejligt friskbagt brød!

Tapasretter:
  • Små skåle med kold røget kulmule (Kirsten L.)
  • Rimmet torsk (Hanne S.)
  • Rejebåde (Henny)
  • Årets sild (Jane)
Fiskesuppe (Hanne K.)

Fiskefadretter: 
  • Jomfruhummere (Birthe)
  • Grillede laksesider (Birgit J.)
  • Rødspættefileter bagt i ovn (Birgit T.)
  • Havtaskehale-risotto (Mona)
  • Mørksej i fad (Hanne J.)
  • Ruller af skærising (Esther)
  • Torsk i baconsvøb (Kirsten R.) 
 
Tapas med kold røget kulmule 
Ingredienser: 
Kold røget kulmule (vi brugte en lille halv side). Salat (vi brugte et halvt rødt spidskål). Olie/eddike marinade. Saltede mandler og karse. 
Snit salaten eller kålen meget fint, læg den i en skål og hæld marinaden over. Fordeles i små tapasskåle. Fisken "plukkes" i små stykker - hold øje med ben - og lægges ovenpå kålen. Pynt med mandel og en lille buket karse.
Så let er det:-).                                                                  
"Rimmet torsk" 
Torsken drysses med 1 del salt og ½ del sukker. 
Rulles i krydderurter og pakkes i plastfolie
og fryses i ét døgn ved minus 21 grader.
Den frosne torsk skæres i tynde skiver,
der kan pyntes med salatblad og små strimler citronskal (skæres med citrusjern)
                   
Rejebåde, tapas
Rejerne drænes - lægges langs den ene side af "båden"
En rigtig god fed mayonnaise røres med bjæsk, her årets bjæsk med porse,
enebær og agermåne. Der tilsættes lidt, meget lidt citronsaft,
og det smages til med lidt salt.
Denne mayonnaise hældes i sprøjtepose og sprøjtes langs rejerne i
den lille rejebåd (eller andet). Der pyntes med et lille stykke citron 
og grøn sparges.                                                        
                                                 
Årets sild på rugbrød
 Kan købes i Brugsen.
               
Fiskesuppe 
Gulerødder, selleri, løg og fennikel skæres i tern og svitses i olie.
Hvidvin tilsættes.
Fiskefond, hønseboullion, gurkemeje, evt. safran, Herbs provencekrydderi,
salt og peber tilsættes. 
Suppen jævnes med en smørbolle eller maizenamel. 
Fløde tilsættes til sidst.
Fisken tilsættes - der blev brugt skærising, mørksej og havtaske. 
 
Hvis ikke man har en hjemmelavet fiskefond,
kan en fiskeboullionterning fra Fiskehandleren i Nørregade, Hjørring, anbefales.
                             
Jomfruhummere 
Med kødsiden opad klippede  jeg i begge sider på
halestykkerne og fjernede en hinde.
Smeltet smør i en gryde tilsat hvidløg
og hakket persille blev lagt på halestykkerne med en ske.
Bagefter i ovnen i 10-12 minutter ved 180 grader
                         
Grillede laksesider 
1 laks filetteres, benene pilles ud med en fisketang, og det "fede" skæres af bugkanten. Skindet forbliver på. 
2 forskellige tilberedninger:
· Laksesiden strøs med peberblanding og   smøres med  dressing  lavet af: olie, 
  hakket persille, bredbladet persille og purløg.
· Den anden lakseside strøs med salt og smøres med en blanding af  
  akaciehonning, reven citronskal og hakkede mandler.
Laksesiderne grilles i ovn 15-20 minutter ved 180 grader. 
                        
Rødspættefiletter bagt i ovnen. 
Rødspættefiletter og små ovnfaste skåle – gerne med låg
Marinade:
En portion blandede svampe skåret i små tern.
En fennikel i små tern.
Saft og skal af en citron + ekstra citronsaft.
Olivenolie med rund hånd.
Salt.
   Filetterne skæres igennem på langs og vendes godt rundt i marinaden.
1 til 2 filetter lægges i hver skål, urter og olie kommes over, drysses med salt.
Læg låg på skålene, evt. alufolie.
Bages i ovnen 10-12 minutter ved 160 grader, til filetterne er faste. Lad hvile 5 minutter.
Havtaskehale-risotto 
Snittet løg sauteres i gryde sammen med forskellige svampe, rød peberfrugt og ½ grøn chili.
Når løgene er klare, kommes perlespelt i (til den portion vi lavede var der ca. 2½ dl perlespelt).
Der kommes 2-3 dl hvidvin i – og der suppleres med vand – så ingredienserne hele tiden holdes fugtige.
Der kommes 2 bouillonterninger i – samt salt og peber.
Dette vendes i gryden ca. 15 min, og der kommes revet parmesan over
(rør flittigt nu – ellers brænder det på).
Smages til og kommes i ildfast fad – og ovenpå lægges stykker af havtaskehalen (ca. 2x2x2 cm.) som forinden er drysset med salt.
Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter – eller bare til det er færdigt!
                                  
Mørksej i fad                                                     
2 mørksejfiletter
2 store løg i tern
4 gulerødder i tern
Skiveskåret bacon, skåret i smalle strimler
Timian, frisk eller tørret.
Paprika
Fiskefond.
Piskefløde.
Evt. salt
Bacon kommes på panden og steges (skal være blødt).
Gulerødder og løg tilsættes og simrer ca. 10 minutter.
Derefter tilsættes paprika, der skal brændes af, timian og fiskefond.
Det hele simrer igen.
Fløde og evt. salt tilsættes og saucen koges ind.
Fiskefiletterne lægges i et fad og saucen hældes over.
Tilberedes i ovn ca. 20 minutter ved 175 grader
Ruller af skærising 
Filetterne halveres på langs, rulles og sættes i et ildfast fad. Rullernes midte fyldes med fintsnittede svampe, grønne asparges eller andet efter eget valg.
Finthakkede løg og evt. overskydende grøntsagsfyld svitses i rigeligt smør. Der tilsættes fiskesuppe/-fond, hvidvin, salt og peber og måske andre smagsforstærkere (f.eks. hønsekødsfond). Det koger lidt ind og rundes af med fløde.
Denne sovs hældes over rullerne, og retten tilberedes i ovn ved 160 grader i 12-15 minutter.
Torsk i baconsvøb 
Ingredienser: torskefilet ( 1 side) 25 skiver bacon, ½ lcreme fraiche 38%, persille, salt, peber
Torskefiletstykker ca. 6x6 cm omvikles med bacon, der er smurt med en blanding af creme fraiche 38% , hakket persille, salt og peber.
Stilles på papir på en bageplade. Bages ved 180-200 grader i 15 minutter.
Sovs: Finthakket løg blancheres i smeltet smør. Spædes op med fløde og smages til med salt og peber.
1 Rødspættefiletter bagt i ovnen (til venstre)
2 Mørksej i fad
3+4 Ruller af skærising
5 Torsk i baconsvøb
                                  
      
                                  


 

 
 
 


Se oversigt over kommende klubmøder i:


Inner Wheel Danmark

er en del af en verdensomspændende organisation: International Inner Wheel, med klubber i 104 lande, opdelt i ca 168 distrikter og med over 108.000 medlemmer i ca 3900 klubber.
I Danmark er medlemstallet knapt 3.000 medlemmer i 103 klubber.
Inner Wheel har konsultativ status (NGO) ved FN.
Inner Wheel er et kvindenetværk med plads til personlig udvikling, venskabelige relationer og engagement i hjælpearbejde.
Inner Wheel hjulet symboliserer rotationsprincippet, der på skift giver medlemmerne mulighed for at tage medansvar for klubbens aktiviteter.
Inner Wheels formål er:
- at fremme og styrke venskaber
- at yde hjælp og støtte
- at fremme og styrke forståelse mellem mennesker, både lokalt og internationalt
Læs mere her.


Sitemap   Facebook   LinkedIn   Rotary   Rotaract
Admin

Powered by Marcisoft WendtCMS